John Wick: Chapter 2 2017

John Wick 2” (John Wick: Capitolul 2) este un thriller neo-noir din 2017 regizat de Chad Stahelsky si scris de Derek Kolstad. Este continuarea filmului John Wick din 2014, in care asasinul John Wick incearca sa scape dupa ce pe viata lui este pus un pret exorbitant. John Wick 2 marcheaza prima colaborare dintre Reeves si Fishburne de la trilogia The Matrix. Filmul a avut premiera in Los Angeles pe 30 ianuarie 2017 si a fost lansat in cinematografele din Statele Unite pe 10 februarie 2017. În Romania a fost lansat pe 17 februarie 2017. John Wick 2 a primit recenzii pozitive de la critici si a incasat peste 153 de milioane de dolari in intreaga lume.

Regia: Chad Stahelski

Actori: Bridget Moynahan, Keanu Reeves, Ruby Rose

Gen: Acțiune, Thriller

Durată: 2h 2min.

Poveste:

În acest sequel al popularei pelicule din 2014, legendarul ucigaș profesionist John Wick (Keanu Reeves) este forțat să renunțe la ideile de pensionare de către fostul său asociat, care plănuiește să preia controlul asupra unei întunecate organizații de asasini, extinsă la nivel internațional. Obligat printr-un legământ de sânge să-l ajute, John călătorește până la Roma unde se confruntă cu câțiva dintre cei mai letali asasini de pe planetă.

După ce declanșează un adevărat măcel împotriva criminalilor care i-au ucis cățelușa, super-asasinul John Wick, pensionat de altfel, își recuperează iubitul Mustang 1969 de la mafioții ruși care i-o furaseră, consecința fiind o spectaculoasă urmărire de mașini pe aglomeratele străzi ale New Yorkului. La scurt timp după ce se întoarce acasă, planul lui John de a-și relua viața de civil liniștit este dat peste cap de gangsterul italian Santino D

’Antonio (Riccardo Scamarcio), care se prezintă la ușa sa cu o „marcă” din aur, silindu-l să își plătească vechile datorii. Ținând cont de recomandarea lui Winston (Ian McShane), pivotul societății secrete de asasini The Continental, care-i repetă că trebuie să respecte străvechiul cod al organizației, John acceptă în silă sarcina pe care i-o încredințează Santino: aceea de a-i lichida propria soră, Gianna (Claudia Gerini), nemiloasa conducătoare a sindicatului crimei italian Camorra.

Ajuns la Roma, John se cazează la Il Continentale, se înarmează până în dinți și trece de măsurile de securitate aspre instituite de mafia Camorra, pentru a o lichida pe Gianna în dormitorul ei. Lăsând în urma sa zeci de morți, John scapă din Roma, având însă pe urmele sale doi asasini bine pregătiți ai Camorra, Cassian (Common) și Ares (Ruby Rose).

Înapoi la New York și rămas fără un acoperiș deasupra capului  (Santino îi  distruge casa), John caută să obțină ajutorul misteriosului Bowery King (Laurence Fishburne) și al armatei sale din umbră. Astfel, folosindu-se de tehnici de jiu-jitsu brazilian, de pistoale Glock și chiar de creioane, John se răzbună pe cei care i-au greșit. În mijlocul măcelului, John își găsește puterea interioară de care are nevoie pentru a înfrunta codul asasinilor – dar își mai poate salva propria umanitate?

THE VERDICT

În filmul trecut, omul zicea că a revenit în joc. O spunea așa, la nervi […] Dar de data asta, când zice că s-a întors, înțelegi că o zice pe bune și ți se face pielea de găină, îți dai seama că, orice-ar inventa scenariștii pentru partea a treia, tu vei fi acolo, la coada de bilete.

maxresdefault.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s